Arrangementer

Store VEGA:

Søndag
Kl. 20.00
Forsalg:
280 kr. + gebyr
Entré:
280 kr. + gebyr

Bill Callahan

Support: Alasdair Roberts

Ny info: Alasdair Roberts er tilføjet som support.
Læs mere nederst.
 
Den 47-årige amerikanske singer/songwriter, der også har udgivet album under artistnavnet Smog, spiller i Store VEGA den 9. februar, hvor han bl.a. vil optræde med numre fra sit nye album, Dream River.

Sidst Bill Callahan var i Danmark var i november 2011, hvor han spillede to udsolgte koncerter i Lille VEGA. Til det havde Undertoner følgende kommentar: ”…en mere talentomsvøbt og vellydende oplevelse kunne man næppe have ønsket sig”.

Callahan bliver til Callahan
Efter 20 år med udgivelser under navnet Smog – hvor han var en pioner udi den mere eksperimenterende lo-fi-rock – begyndte Callahan at udgive musik under sit eget navn.

Musikken dengang var primært instrumental, hvilket står i skærende kontrast til de seneste års plader, som har haft et stort fokus på sangskrivningen og især lyrikken.

Hans lyd i dag er udpræget akustisk med elementer fra både pop og soul, men også mere uptempo country/blues/rock-inspirationer finder vej til Callahans univers.

Inspiration for mange musikere
Callahans fragmenterede og melankolske univers har inspireret artister som Cat Power, Royal Trux og Tortoise, der alle har Callahan på listen over musikere, de har ladet sig inspirere af.

Dream River (2013)
8,5 / 10 (Best New Music) - Pitchfork
 Gaffa
 Soundvenue

Live - Lille VEGA, 2011
 Undertoner
 Soundvenue

Relateret indhold:
Se billeder fra Bill Callahans to udsolgte og roste koncerter i Lille VEGA i november 2011.

Support: Alasdair Roberts
Den skotske folk-sanger Alasdair Roberts har efterhånden 20 år på bagen som aktiv musiker. i 1994 dannede han gruppen Appendix Out, som udgav to ep'er og tre albums, indtil Roberts gik solo i 2001 og udgav albummet The Crook Of My Arm.

Siden da er det blevet til yderligere to albums bestående af traditionelle folkesange og fire albums med eget materiale. Musikken er spirituel og mytologisk folk-rock med dybe tekster, som man kan høre mere af på hans live-performance af åbningsnummeret "Farewell Sorrow" fra pladen af sammen navn.


Vidste du, at VEGA ingen aktionærer eller kommerciel ejerkreds har? Et eventuelt økonomisk overskud, som VEGA måtte have, investeres i lave flere koncerter samt at forbedre og udvikle koncertoplevelsen.
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.