Arrangementer

Lille VEGA:

Mandag
Kl. 21.00
Forsalg:
185 kr. + gebyr
Entré:
185 kr. + gebyr

Brother Ali

Support: Simms

Ny info: Grieves and Budo afllyser
Til aftenens koncert med Brother Ali har opvarmningsnavnene Grieves and Budo desværre måtte melde afbud pga. sygdom.

I stedet bliver det den talentfulde amerikanske rapper Sims som opvarmer for Brother Ali.

Samfundsbevidst rapper
Brother Ali er en rapper med vigtige emner på hjertet. Der er ikke mange ord om store biler, fester, babes og bugnende bankkonti. Det er ikke Brother Alis bord.

I hans tekstunivers filosoferes der i stedet over alt fra slavehandel til, hvordan vi som mennesker behandler hinanden.

Selvom Brother Ali ikke er bange for at være kritisk over for f.eks. USAs forsvarspolitik som i sangen "Uncle Sam Goddamn", så handler hans tekster oftest om at acceptere sig selv, som man er, og se positivt på livet på trods af de udfordringer, man møder.

Udgangspunktet er her hans eget liv og hans egne kampe, som i sangene "Take Me Home" og "Forest Whitiker".

Muslimsk albino
Brother Ali har fra begyndelsen af sin karriere været omgærdet af en del furore. Ali Newman hed oprindeligt Jason, men skiftede navn til Ali, da han konverterede til islam som 20-årig.  Ali er dog ikke blot en social bevidst muslimsk rapper; han er også albino.

Derfor har der været mange spørgsmål og spekulationer om Alis race. Selv tager han afstand fra enhver racemæssig opdeling af mennesker, men har tidligere udtalt, at han ofte føler sig som afro-amerikaner.

Anmelderroste liveoptrædener

Brother Ali har tidligere besøgt Danmark flere gange både i VEGA, på Rust og på Roskilde Festival. Hver gang har hans koncerter fået forrygende anmeldelser.

Sidst han gæstede Danmark var sammen med kunstner-kolleger fra sit pladeselskab, det kvalitetsbevidste Rhymesayers. Denne gang er Brother Ali så øverst på plakaten, og med sig som opvarmning har han Grieves & Budo, der også udkommer på Rhymesayers.

Live - Roskilde Festival, 2010
Gaffa

Us, 2009
Gaffa
Soundvenue
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.