Arrangementer

Store VEGA:

Onsdag
Kl. 20.00
Forsalg:
200 kr. + gebyr
Entré:
200 kr. + gebyr

Ellie Goulding

Support: Charli XCX + Matthew Koma

NB! Koncerten er flyttet til Store VEGA.
Billetter købt til Lille VEGA er også gældende til koncerten i Store VEGA.
  
Charli XCX og Matthew Koma er tilføjet som support.
Læs mere nederst.

Den nye Adele?

I 2010 dukkede Ellie Goulding pludselig op på den internationale musikscene, da hun af BBC blev udnævnt til at være en kommende stjerne samtidig med, at hun vandt Critics Choice-prisen til Brit Awards.

Der er tidligere kun én anden kunstner, som har modtaget begge priser på én gang, og det er Adele.

Flere anmeldere har også sidestillet de to sangerinder, og sammenligningen er ikke helt ved siden af. De besidder begge noget så sjældent som en original stemme.

Gåsehuden står på spring, når Ellie Goulding med sin hæse klang skifter mellem skrøbeligt høje toner for derefter at kaste sig ud i sorgfyldte dybder.

Eklektiske sange
Opfølgeren til debutalbummet Lights kom i oktober 2012, og Halcyon har ligesom forgængeren begejstret anmelderne. Ordet Halcyon har flere forskellige betydninger blandt andre ”rolig, glad og ubekymret”.

Albummets sange er ligeså forskelligartede som titlens betydninger. Og Ellie Goulding spænder over det hele. Det rolige i ”I Know You Care” og det ubekymrede i radiohittet ”Anything Could Happen”, hvis elektroniske pulseren gør det svært at stå stille.

Celebre fans
Ellie Goulding har selv skrevet og sammen med Jim Elliot (Kylie/Ladyhawke) co-produceret Halcyon. Nye sange var så eftertragtede blandt hendes fans, at de fik Soundcloud til midlertidigt at crashe, da hun i juli lagde en smagsprøve på ”Hanging on” ud.

Ellie Gouldings fanskare blev ikke mindre efter hun fik supporttjansen på Katy Perrys turné eller blev inviteret til at synge for præsident Obama, da juletræet i Det Hvide Hus skulle tændes sidste år. Hør hendes skønne version af ”Have Yourself A Merry Little Christmas”.

Halicyon - 2012
Poplick
Gaffa
Politiken

Support: Charli XCX
Den 19-årige opkommende, britiske sangerinde, Charli XCX, har ikke en ikke så lille mission med sin musik. Hun vil reboote britisk girl-power, men denne gang skal det være med kant.

Singer/songwriteren har arbejdet sammen med Ariel Rechtshaid (Major Lazer/Usher "Climax"), Joakim Åhlund (Robyn) og Patrik Berger (Lana Del Ray) i forsøget på at skabe rå og anderledes pop på hendes to ep'er Stay Away og You're The One.

Inspirationen kommer fra så forskellige kunstnere som Siouxsie, Spicegirls, The Knife og Nirvana. Få en forsmag med singlerne " You (Ha Ha Ha)" og "You're The One".

Matthew Koma:
Den fremadstormende amerikanske popsanger Matthew Koma udgav i august 2012 debutep'en Parachute. Den indeholdt bl.a. den populære single af samme navn.

I øjeblikket arbejder Matthew Koma så på debutalbummet Propaganda, der efter planen udkommer i starten af 2013.

Koma har også arbejdet sammen med flere andre af tidens nye interessante navne. Lyt fx til samarbejdet med den elektroniske producer Zedd på nummeret "Spectrum".
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.