Arrangementer

Lille VEGA:

Lørdag
Kl. 21.00
Forsalg:
140 kr. + gebyr
Entré:
140 kr. + gebyr

Helsinki Poetry + Stoffer & Maskinen

Helsinki Poetry
De to bagmand bag Helsinki Poetry er ikke ukendte på den danske musikscene. Ebbe Cortes Frej og Rune Vigil har nemlig tidligere været medlemmer af bands som Late Parade og Epo-555.

Sammen laver de to nu sammen drømmende støjpop bag det finske storby-alias. Ebbe Cortes Frej og Rune Vigil er musikalsk set et umage par, hvor producer Ebbe Frej, arbejder med mørke klange og smadder, mens den anden halvdel, sanger Rune Vigil, dyrker det lette, poetiske strejf.

Storbyer som ramme
Vi bruger kontrasterne rigtig meget, og på en eller anden måde komme de altid til at virke, så tingene går op i en højere enhed. ”Marseille” repræsenterer noget meget tungt og bastant mod noget meget fint”, siger Ebbe Cortes Frej.

For at få en fælles retning ud af deres forskellige udgangspunkter bruger de alverdens metropoler som ramme. Det gav dem et dogme at arbejde ud fra.

Dette er også omdrejningspunktet på det debutalbum, de er ved at lægge sidste hånd på – et ægte DIY-album, hvor de spiller, skriver og producerer alt. Lyt allerede nu til singlerne ”Phoenix” og ”Marseille”.

Stoffer og Maskinen
Bag navnet Stoffer & Maskinen gemmer sig Christoffer Budtz og Andreas Sommer, hvor Stoffer er duoens stemme.

Hans poetiske danske tekster kredser på det selvbetitlede debutalbum om fremmedgjorthed og tosomhed. Hans stærke vokal er duoens fikspunkt og blevet sammenlignet med Lars HUGs anno Kliché-årene.

Nyt album

Maskinen er musikken. En selvlært rock-virtuos med de sidste 20 års danske rock-historie i blodet. Hans produktioner og instrumenteringer er en blanding af skarp og dundrende rock.

Det er i hans store lydunivers, at Stoffers udtryk finder sig selv og bliver til en både personlig og overvældende lyd af ung dansk rock lige nu.

Duoen fik et stort hit med singlen ”Vi To er Smeltet Sammen” og har netop udgivet første singlen ”Byens Tage” fra deres andet album Astronaut, der udkommer til januar.

Helsinki Poetry, Roskilde Festival - 2012
Gaffa
Soundvenue

Stoffer & Maskinen, Stoffer & Maskinen - 2010
Gaffa

Se billeder fra da Helsinki Poetry spillede på VEGA i 2012.
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.