Arrangementer

Lille VEGA:

Torsdag
Kl. 21.00
Forsalg:
180 kr. + gebyr
Entré:
180 kr. + gebyr

Lee Ranaldo & The Dust

Support: Thulebasen

Ny info: Lee Ranaldos faste trommeslager Steve Shelley er desværre blevet syg. Han erstattes i aften Sort Sol trommeslageren, Thomas Ortved. 

Sonic Youth-guitarist Lee Ranaldo rocker løs i VEGA
Sonic Youth-guitaristen Lee Ranaldo indtager torsdag den 3. april Lille VEGA med sit band The Dust og sit seneste album, Last Night on Earth, der handler om undergang og ødelæggelse tilsat støjrock. 

Mix af inspiration og arv
Efter de ikoniske støjrockere i Sonic Youth besluttede sig for at holde pause på ubestemt tid, har medlemmerne hver i sær dyrket roste soloprojekter.

Guitarist Lee Ranaldo har brugt tiden på at forfine sin passion for psykedelisk 70’er-rock a la forbillederne Neil Young og Grateful Dead.

Han har dog ikke helt kunne lægge Sonic Youth-arven fra sig på det seneste album fra november, Last Night on Earth, hvor de to stilarter væves sammen til et eklektisk mix.

Undergang og oprør
Albummets skæbnesvangre titel trækker på Ranaldos forkærlighed for science fiction, der ofte er kommet til udtryk i Sonic Youths sange med temaer som undergang og ødelæggelse.

En stor del af de nye sange er skrevet, mens orkanen Sandy hærgede den amerikanske østkyst. Lee Ranaldo tematiserer på albummets titelsang og ”Black Out” fx oplevelsen af, hvordan hjembyen New York pludselig var uden vand, varme og elektricitet.
 
Sangeren bor tæt på Zucotti Park, hvor Occupy Wall Street bevægelsen holder til i New York, og trangen til samfundsændringer er også tydelig i flere af sangene bl.a. ”Home Chords”.

Alsidig musiker
I arbejdet med Last Night on Earth og på sit tidligere album har Lee Ranaldo arbejdet sammen med flere forskellige musikere.

Men til indspilningen af Last Night on Earth har sangeren arbejdet sig frem til det faste band, The Dust, som består af tidligere bandkollega Steve Shelley samt Alan Licht og Tim Lüntzel.

Udover at turnere med sin musik arbejder Lee Ranaldo også som kunstner, forfatter og producer for andre artister.

Live - Roskilde Festival, 2012:
 Soundvenue
 Gaffa

Support: Thulebasen
Det dansk eksperimenterende rockband, Thulebasen, kan opleves live i Lille VEGA, når de spiller support for Lee Ranaldo & The Dust den 3. april.

Trioen består af guitarist og vokalist Nis Bysted, guitarist og bassist Niels Kristian Eriksen og trommeslager Felia Gram-Hansen.

Senest har Thulebasen været ep-aktuelle med albummet Forever Grinning, hvorfra singlen med samme navn kan høres HER. Singlen er inspireret af et værk på Statens Museum for Kunst. 


Vidste du, at VEGA ingen aktionærer eller kommerciel ejerkreds har? Et eventuelt økonomisk overskud, som VEGA måtte have, investeres i at producere flere koncerter samt at forbedre og udvikle koncertoplevelsen.
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.