Arrangementer

Lille VEGA:

Mandag
Kl. 20.00
Forsalg:
200 kr. + gebyr
Entré:
200 kr. + gebyr

Tinariwen

Support Dj: The Home Current - Second Language

Tinariwen er på mange måder et kontroversielt band, der agerer i et kunstnerisk felt, som for de fleste synes umenneskeligt. Det har selvfølgelig også betydet, at der gennem årene har været flere forskellige opsætninger mht. bandmedlemmer.

På denne tour er der kommet flere gamle bandmedlemmer med, og samtidig er en af de mest genkendelige medlemmer forhindret i at tournere med. Ibrahim, manden med det store krusede hår, er pga. af den tilspidsede situation i Mali nemlig ikke i stand til at forlade landet, da kampene netop foregår i hans provins.

Det er vilkår som disse, som bandet ofte må forholde sig til, men som også gør liveoplevelserne med bandet til en helt speciel intens og på mange måder livsbekræftende oplevelse.
 
Fra flygtningelejr til international stjernestatus
Den står på fantastisk afrikansk blues, når legendariske Tinariwen fra Mali i et samarbejde mellem Roskilde Festival og spillestederne Global, VEGA og VoxHall gæster bl.a. VEGA mandag den 23. april.

Tinariwen blev dannet i 1979 af en gruppe tuaregere og berbere i en flygtningelejr i Libyen, men efter en våbenhvile i 1990'erne vendte ensemblet tilbage til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. 

Med The Radio Tisdas Sessions fra 2001 nåede bandet for første gang ud til et publikum uden for Saharas grænser, og med albummet Aman Iman fra 2007 opnåede Tinariwen for alvor international anerkendelse og berømmelse.

Også optrædener på store festivaler som eksempelvis Festival au Désert i Mali og ikke mindst vores egen Roskilde Festival har hjulpet gruppen på vej til den status af verdensmusikalske superstjerner, som den uvægerligt kan bryste sig af nu om dage.

Autentisk, afrikansk blues
Tinariwen spiller en fuldstændig forrygende omgang autentisk, afrikansk og guitar-baseret blues spundet om forskellige traditioner som eksempelvis tuaregernes rytmer og melodier og berbernes mere pop-orienterede tilgang til musikken. 

Mest af alt er bandet dog inspireret af en række af Malis helt store musikere - herunder ikke mindst den stærkt toneangivende og skelsættende, men nu afdøde Ali Farka Touré.

I starten af karrieren havde Tinariwens medlemmer stor fornøjelse af at lytte til bootleg-album med vestlige navne som Led Zeppelin, Bob Dylan og Jimi Hendrix, hvilket også kan høres på bandets samlede udtryk.

Tassili, 2011
 Soundvenue
 GAFFA

Live, Roskilde Festival, 2010
 GAFFA
 Soundvenue
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.