Præsentation af VEGA

VEGA - Musikkens Hus
Enghavevej 40
1674 København V
CVR-nr. 19233774

Tlf.: +45 3325 7011  (mandag-fredag mellem 13-15)
Mail: info@vega.dk (mail forsøges besvaret indenfor 48 timer)
Fax: +45 3325 8011

Ofte stillede spørgsmål

For spørgsmål ang. glemte sager, aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter m.m. se vores Spørgsmål & Svar-sektion.

VEGA på sociale medier

Facebook
Twitter
Instagram


Om spillestedet VEGA

VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond, som er skabt med det ene formål at drive koncertvirksomhed. VEGA har ingen aktionære...
VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond, som er skabt med det ene formål at drive koncertvirksomhed. VEGA har ingen aktionærer eller kommerciel ejerkreds og et eventuelt økonomisk overskud, som VEGA måtte have, investeres i at lave flere koncerter samt at forbedre og udvikle koncertoplevelsen. Dele af fondens musikdrift er baseret på kommunalt og statsligt tilskud.

I 2012 gæstede ca. 250.000 mennesker VEGA, og spillestedet er blevet kåret som den bedste koncertscene i Europa af det internationale musikmagasin Live. Med tre adskilte koncertsale kan VEGA præsentere et bredt musikprogram, der dækker mange forskellige genrer. Den store koncertsal, Store VEGA, har kapacitet til 1.550 gæster, den mellemste sal, Lille VEGA, har plads til 500, mens der er plads til 250 gæster i Ideal Bar Live.

Endvidere er der Ideal Bar i gadeniveauet, som er med til at skabe den perfekte ramme for en aften ude i det københavnske musik- og natteliv. VEGA råder over i alt 12 barer til servicering af publikum og musikere. VEGAs centrale placering i København og den tætte forbindelse til Sydsverige taget i betragtning, gør huset til et oplagt valg, når indendørskoncerter med internationale kunstnere skal planlægges.

Årligt løber der omkring 275 koncerter og begivenheder af stabelen i VEGA, der alle afspejler VEGAs målsætning om at finde den rette balance mellem nye talenter og mere etablerede navne indenfor rock, pop, soul, hiphop, elektronisk- og verdensmusik samt præsentere publikum for diverse klubkoncepter. VEGAs egen produktion af koncerter og arrangementer er årligt repræsenteret ved ca. 150 koncerter, clubbing events, showcases og særarrangementer. VEGAs tekniske udstyr, hvor særligt lydsystemet er af høj kvalitet, garanterer en perfekt oplevelse.

VEGA har åbnet dørene for de fleste af Skandinaviens førende kunstnere samt adskillige internationale stjerner som Prince, David Bowie, Björk, Suede, Kylie Minogue, Norah Jones, Moby, Foo Fighters, Blur og mange andre. Endvidere åbner VEGA dørene for klubfester med internationale stjerne-dj's såsom Fatboy Slim, Girl Talk, Erol Alkan, DJ Shadow og andre.

Huset og arkitekturen

VEGA er kendt som en af de førende koncertscener i Europa. Det er VEGA ikke kun på grund af husets optimale lyd- og lysforhold, men også fordi bygningen er en spændende arkitektonisk perle, der dann...
VEGA er kendt som en af de førende koncertscener i Europa. Det er VEGA ikke kun på grund af husets optimale lyd- og lysforhold, men også fordi bygningen er en spændende arkitektonisk perle, der danner den perfekte ramme for stemningsfulde arrangementer. Husets originale 50’er design giver bygningen en helt speciel atmosfære, og VEGAs interiør med de mørke træpaneler, mahognigulve, friser samt de mange originale detaljer på gelændere, rækværk, lamper i typisk skandinavisk stil er kendetegnende for huset VEGA.

Oprindeligt hed bygningen Folkets Hus og var højborg for den danske fagbevægelse. Den er opført i 1956 og tegnet af den berømte danske arkitekt Vilhelm Lauritzen, der også er kendt for andre tidstypiske bygningsværker som Radiohuset og den prisbelønnede gamle terminal i Københavns Lufthavn. Da fagbevægelsen rykkede ud, lå Folkets Hus øde i mange år og var ved at forfalde. Men efter en omfattende restaurering i 1996 genåbnede huset som VEGA – Musikkens hus. Ejendommen er et af de yngste fredede huse i Danmark.

De fleste kender VEGA for koncerterne og VEGA Natklub, men husets atmosfæriske sale og labyrintiske gange rummer et væld af andre muligheder. Udover de to sale, Store og Lille VEGA, har VEGA mange andre lokaler, der har hvert sit særpræg og mulighed for at gæste små og mellemstore selskaber. De smukke lokaler kan desuden danne ramme om eksempelvis pressemøder, firmafester, generalforsamlinger og kulturelle arrangementer.

Se billeder af Folkets Hus og VEGAs interiør HER.

Læs mere om VEGA og historien bag Folkets Hus.

Fakta om VEGA

Sale: Store VEGA (kapacitet 1550 personer) Lille VEGA (kapacitet 500 personer) VEGA Lounge og bar (kapacitet 330 personer) Ideal Bar (kapacitet 275 persone...
 • Sale:
  • Store VEGA (kapacitet 1550 personer)
  • Lille VEGA (kapacitet 500 personer)
  • VEGA Lounge og bar (kapacitet 330 personer)
  • Ideal Bar (kapacitet 275 personer)
 • Omkring end 250.000 gæster og ca. 300 koncerter og begivenheder årligt.
 • Største kunstnere på VEGAs CV: Prince, David Bowie, Björk, Suede, Kylie Minogue, Norah Jones, Moby, Foo Fighters, Blur, Fatboy Slim, DJ Shadow m.fl.
 • VEGA blev i 1997 kåret som "Best European Music Venue" af det internationale musikmagasin Live.
 • VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond, der modtager tilskud fra staten og Københavns Kommune.
 • VEGA ledes i øjeblikket af en bestyrelse på syv medlemmer. Der er ca. 160 medarbejdere, hvoraf størstedelen er timeansatte. I den daglige drift og administration beskæftiger VEGA ca. 25 fuldtidsansatte.
 • Bygningen er fra 1956 – et unikt eksempel på fredet skandinavisk arkitektur og var i mange år højbog for den danske arbejderbevægelse
 • Bygningen genåbnede i 1996 som koncertscene under navnet VEGA.
 • VEGA arrangerer udover koncerter også fester, receptioner, foredrag, pressemøder etc.

Visuel tour i Store VEGA

VEGA er som nogle af de første blevet inkluderet i Google Maps indendørs street view, og du kan derfor tage på en visuel tour i Store VEGA og se både Store VEGAs foyer, salen fra gulvet og fra balko...
VEGA er som nogle af de første blevet inkluderet i Google Maps indendørs street view, og du kan derfor tage på en visuel tour i Store VEGA og se både Store VEGAs foyer, salen fra gulvet og fra balkonen.

Touren starter i Store VEGAs foyer.

Navigation

Klik, hold tasten nede og bevæg musen for at kigge rundt. Eller brug navigationshjulet i øverste venstre hjørne.

Klik på et sted længere borte for at bevæge dig derhen.

For at komme en etage op, vælg da etage-nummer i den lille lodrette menu under navigationshjulet. 0 er foyer, 1 er gulvet i Store VEGA og 2 balkonen.

Tag den visuelle tour i VEGA.