VEGA Beyond

Lille VEGA

A Colossal Weekend

A Colossal Weekend udfolder sig i Lille VEGA, Ideal Bar og Loungen.


torsdag16.05.2024
Pris inkl. gebyr430,-

Åbningstider

Dørene er åbne:

A Colossal Weekend

A Colossal Weekend er en mini-festival midt i København, for genrekrydsende og eksperimenterende tung musik.

Hvert år byder festivalen på et omfattende line-up, hvor både etablerede, helt ukendte og dugfriske acts sætter publikum stævne i VEGA og på omkringliggende venues.

Festivalen finder i 2024 sted fra d. 16-18 maj. Partoutbilletter er udsolgt. Der er stadig få dagsbilletter tilbage.

Her er torsdagens lineup:

Gaerea (POR)
Formet som en smukt broderet kalligrafi åbner Gaereas udødelige segl en portal til tomrummet, det eneste reelle alternativ til et sammenstyrtet samfund. Deres black metal er en kaotisk hvirvelvind, en sonisk-monolitisk trussel, et dissonant våben, som omfavner håbløsheden. Titlen på deres album, Limbo (2020), benævner ritualets overgangsfase, hvor hierarki og lov er midlertidigt opløst, og hvor menneskets skæbne står åben. På albummet Mirage (2022) anes glimt af håb –en forløsende katarsis måske eller, som titlen antyder, blot luftspejlinger.

Katla (DK) - Artist in residence
Selvom Katla ikke har mange år på bagen som band, har de alligevel formået at skabe et solidt navn på den danske metal-scene. Derfor er vi stolte af at kunne kalde Katla for en af vores artists in residence. Ligesom dragen af samme navn, serverer Katla en stikflamme af helvedesild, der brænder hele scenen ned. Det er tung og kompromisløs doom, der hamrer derudaf med fuld styrke. Katla består af tre nådesløse musikere og gode venner, en guitarist, en bassist og en trommeslager/sanger. Der er ingen tricks eller effekter, bare solid og tonstung doom med masser af kærlighed og Satan.

Kollapse (DK)
Skønhed og rædsel hænger sammen når Kollapse graver i det stof, eksistensen er gjort af, et skrøbeligt dyr, hjælpeløst bevidst om sin egen dødelighed. Træk vejret, ånd ind, pust ud. Spænding, afspænding. En pulserende krop. I en krydsning mellem noise rock, sludge og eksperimenterende metal, udløses en knudret fornemmelse af tomhed din maves dyb i et forkrampet skrig … Mens du star på gulvet, finder du dig omsluttet af soniske indvolde og kæmper for ikke at drukne.

Mortiferium (US) hiver dig ned i mørket. Deres bragende og aggressive dødsdoom kombinerer glubsk dødsmetal med tungt, næsten sørgmodigt doom og skaber et lydbillede, der rammer alle dine sanser. Deres seneste udgivelse, det anmelderroste album Preserved in Torment fra 2021 er en styrkeprøve i vanvid og blev af anmeldere beskrevet som både mudret og ulækkert. På den gode måde. Mortiferum er ikke for sarte sjæle, men når først de tager livtag med publikum, leverer de et brag af en koncert der nok skal splitte et par kranier undervejs.

Offernat (DK)
I en hastigt forandrende verden, leverer Offernat et hårdtslående musikalsk ståsted. Kendetegnende for deres lydbillede, trækker duoen på en række inspirationer fra doom-, sludge og blackmetal og leverer lange sangstrukturer der flyder over med vrede og melankoli. Offernat inviterer os på en uforudsigelig rejse ind i musikkens mørke. Igennem kaotiske overgange og knusende aggression kan band og publikum sammen rejse sig fra støvet og skabe et fællesskab, hvor den mest ekstreme del af metalmusikken når helt nye emotionelle dybder.

Wolves In The Throne Room (US)
En tronsal med ulve er et slot i ruiner. Som samfundets udstødte er ulven et billede på omvæltning, som filosof et ikon på kritisk eftertanke. Vilddyret ulven vækker ængstelse: Hvad laver den dér? Musikken på bandets seneste EP Crypt of Ancestral Knowledge(2023) tilføjer psykedeliske og industrielle dybder til deres atmosfæriske, folk-inspirerede og altid majestætiske black metal. Du inviteres til et musikalsk-hallucinatorisk trip, hvor ulve-regenterne vil genskabe kontakten til fortidernes ubegribelige visdom.

Find mere information på https://www.acolossalweekend.dk/


Støttet af:

Koncerten er støttet af Liveurope. Liveurope er det første pan-europæiske initiativ, der støtter koncertvenues i deres bestræbelser på at promovere opkommende europæiske kunstnere. Liveurope er medfinansieret af EUs Creative Europe-program og støttet af Nordisk Kulturfond.

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

torsdag
/
16.05.2024
Metal
Lille VEGA

VEGA LAB

Glas i VEGA LAB: Udstilling

22.05.2024
-
26.05.2024
Andre arrangementer
VEGA LAB

Ideal Bar

Will Samson - En immersiv koncert

Koncerten er flyttet fra 05.05.24 til 08.12.24. Allerede købte billetter er gældende til den nye dato.

søndag
/
08.12.2024
Elektronisk
Ideal Bar

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Sene forestillnger

26.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Tidlige forestillnger

27.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Oversigt