VEGA Beyond

Ideal Bar

Glas - En immersiv koncert

Support: Dronning Emil


onsdag29.05.2024
Pris inkl. gebyr200,-

Åbningstider

Dørene er åbne:

Glas indkapsler VEGA i sensorisk fortryllelse

Glas gav første gang lyd fra sig i september 2023, da singlen “Melting Point” fra deres kommende debutplade landede. Singlen indfanger følelserne og skrøbeligheden i et førstegangsmoderskab og bevæger sig fra woozy pop til et solidt powergroove, inden omkvædet afslører sagens kerne: "I've never been here before". I løbet af vinteren har duoen udgivet numrene “Midnight Fay” og senest “Hungry Moon”, som har efterladt høje forventninger til den kommende skæring, Kisses Like Feathers (2024).

Den københavnske duo er et kreativt power-par, både sammen og hver for sig. Lisbet Fritzes andet liv involverer arkitektonisk design. Louise Foo arbejder med lydinstallationer i en billedkunstnerisk kontekst. Fritze har løbende udlånt sine vokal- og guitartalenter til Trentemøller, både i studiet og på livescenen. Foo udforsker immersiv musik med avantpop-projektet SØSTR sammen med søsteren, Sharin Foo fra The Raveonettes. I Glas finder de to multitalenter samhørighed og får både deres musikalske færdigheder og andre kreative ideer i spil.

Kisses Like Feathers, udkommer den 15. marts 2024. Tekst og musik er skrevet af Glas og indspillet samt produceret i eget studie. Albummet er mixet af Anders Trentemøller, med artwork af Brunswicker studio.

Til maj rykker Glas ind i VEGA LAB , hvor de igennem en eksperimenterende workshop vil skabe en interaktiv udstilling, som kulminerer i et live show på Ideal Bar d. 29. maj. Glas vil samarbejde med kunstnerduoen Uberørt (Louise Lessél og Nina-Franziska Christiansen), der har over 10 års erfaring med at skabe interaktive installationer og live visuals.

Support: Dronning Emil

Dronning Emil går eksplorativt til værks, når han fremmaner vibrerende melodier og magnetiske lyde på sit modulære synthesizer-system. Lyden beskrives bedst med tillægsord som ‘repetitiv’, ‘cirklende’ og ‘levende’, og tilgangen til instrumentet er tålmodig og uforceret.

På grund af måden instrumentet er sat sammen på, er det fysisk umuligt at spille den koncert to gange, så når Dronning Emil starter, ved han aldrig helt hvor han slutter eller hvilke stop han finder undervejs, og som publikum bevidner man ikke bare en koncert, men en direkte samtale mellem kunstner og instrument.

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

onsdag
/
29.05.2024
Alternativ pop
Ideal Bar

Ideal Bar

Lis Wessberg: Yellow Map - En immersiv koncert

onsdag
/
04.09.2024
Jazz
Ideal Bar

Ideal Bar

Marcela Lucatelli - En immersiv koncert

onsdag
/
02.10.2024
Jazz
Ideal Bar

Ideal Bar

Will Samson - En immersiv koncert

søndag
/
08.12.2024
Elektronisk
Ideal Bar

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Sene forestillnger

26.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Tidlige forestillnger

27.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Oversigt