VEGA Beyond

VEGA LAB

Glas i VEGA LAB: Udstilling


Dato

Vælg dato ovenfor for at se tidsplanen for arrangementet

I maj måned er Glas rykket ind i VEGA LAB, hvor de igennem en eksperimenterende workshop vil skabe en interaktiv udstilling, som kulminerer i et live show på Ideal Bar d. 29. maj. 

I VEGA LAB vil publikum i udstillingsperioden kunne opleve en dekonstrueret version af Glas’ sceneunivers, et spatialt remix af duo’ens musik vil omringe publikum i otte højtalere. Det vil desuden være muligt at interagere med nogle af de teknologier, som vil blive brugt under den koncert som duo’en arbejder frem imod, med visuals der lytter til kroppe, stemmer og lydens frekvenser. 

Med udgangspunkt i forholdvis billige og fleksible materialer, såsom teltstænger, snor og overlevelsestæpper, der er nemmer er pakke og tage med sig, udforskes nye måder at præsentere Glas’ visuelle sceneunivers. Ideen er at vise en moderne og mere bægerdygtig måde at tunere med et visuelt setup. Et setup hvor der ikke er gået på kompromis, men stadig skabes et stort musikalsk og visuelt sceneunivers.

Glas sambejder med kunstnerduoen Uberørt som tæller Louise Lessél og Nina-Franziska Christiansen, der har over ti års erfaring med at skabe interaktive installationer og live visuals.

"Sammen med VEGA LAB og kunstnerduoen Uberørt, vil vi udvikle en visuel “kappe”, som bliver en del af vores sceneudtryk til maj. Vi drømme om at skabe en Mixed Reality-scenografi, der dels kan bruges til liveshow og dels til installation. Scenografien vil have dynamiske visuals der “lytter” til vores musik, afspejler energien i vores stemmer og kroppens (vores / publikums) bevægelser. Det er spændende og oplagt at blande vores andre faglige sider i form af interaktiv kunst og arkitektur i ind i Glas, fordi vi tror på, at universet omkring musikken, kan forstærke en musikalsk oplevelse” fortæller Glas.

Glas

Glas består af Lisbet Fritze og Louise Foo, tidligere medlemmer af Giana Factory. Sammen forener deres kreative kræfter som duoen Glas, der udforsker hverdagsobservationer og livets forandringer gennem musik. Deres debutalbum Kisses Like Feathers præsenterer ti sange, der balancerer mellem doomy drama og tilbagelænet kølighed. Med Lisbets talent for vokal og guitar og Louises ekspertise inden for lydinstallationer skaber de et egenproduceret værk, der trækker på deres erfaringer som mødre og kunstnere. De har begge et aktivt kunstnerisk liv uden for musikken, med Lisbets engagement i arkitektonisk design og Louises arbejde med lyd i billedkunstnerisk kontekst. Glas' album er blevet udgivet internationalt via Hamborgs hfn label og Playground Music, med bidrag fra Trentemøller og SØSTR, og mixet af Trentemøller selv.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Info:

Udstillingen i VEGA LAB er åbent og gratis på udvalgte dage frem til Glas’ koncert i Ideal Bar d. 29.maj. 

Onsdag d. 22.maj - kl. 17-20
Torsdag d. 23.maj - kl. 17-20
Fredag d. 24.maj - kl. 17-20
Søndag d. 26.maj - kl. 17-20

Desuden er er udstillingen åbent for billetholdere til A Colossal Weekend d. 16-18.maj.

Indgang via Lille VEGA, Enghavevej 40.

Gratis adgang.

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

22.05.2024
-
26.05.2024
Andre arrangementer
VEGA LAB

Ideal Bar

Lis Wessberg: Yellow Map - En immersiv koncert

onsdag
/
04.09.2024
Jazz
Ideal Bar

Ideal Bar

Marcela Lucatelli - En immersiv koncert

onsdag
/
02.10.2024
Jazz
Ideal Bar

Ideal Bar

Will Samson - En immersiv koncert

søndag
/
08.12.2024
Elektronisk
Ideal Bar

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Sene forestillnger

26.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Tidlige forestillnger

27.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Oversigt