VEGA Beyond

Store VEGA

Nils Frahm - Musik til Danmark

Special Guest: Otto A. Totland


søndag21.04.2024
Pris inkl. gebyr420,-

Åbningstider

Dørene er åbne:

Med to Store VEGA-koncerter den 19. og 20. april næsten udsolgt, byder Nils Frahm ind til en ekstra søndagskoncert den. 21. april i Store VEGA.

Få mere information om Musik til Danmark

.

Koncerten vil foregå i en særlig intim setting med et udelukkende siddende publikum, der kan se frem til at komme endnu tættere på musikken. Denne søndag vil desuden byde på en special guest-optræden fra den norske pianist, Otto A. Totland, hvis tidløse kompositioner, der bevæger sig i et minimalistisk, melankolsk og meditativt lydlandskab, vil slå tonen an til en aften i nærværets tegn.

Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når den enestående tyske instrumentalist Nils Frahm besøger VEGA over tre dage i april 2024. Her vil han udfolde den kreative proces i et særligt residency præsenteret af smash!bang!pow! og VEGA.

Nils Frahm har med sin utraditionelle tilgang til klaveret og med brug af elektroniske tangent-instrumenter spillet sig eftertænksomt og inderligt ind i hjerterne på fans verden over. Under titlen Musik til Danmark vil Nils Frahm i fællesskab med danske kunstnere og med inspiration fra Danmark skabe en forbindelse mellem sin neo-klassiske, ambient og elektroniske musik og de danske omgivelser.

Netop inspirationen fra omgivelserne spiller en betydelig rolle for den kreative proces: ”Inspirationen, fra hvor du befinder dig og hvem du er sammen med, er vigtig for hvordan musikken og stemningen bliver. Jeg kan godt lide at understøtte det i koncert-titlen, så man ved, at det bliver et unikt øjeblik, der ikke kan gentages. Og med Musik til Danmark bliver det en dybere forbindelse, fordi jeg kommer til at være der længere tid og lave projekter udenom koncerterne.” forklarer Nils Frahm.

Det særlige ophold i Danmark vil udover tre koncerter i VEGA også byde på bl.a. en udstilling akkompagneret af Nils Frahms værker i immersiv lyd.

Nils Frahm spillede sidst i VEGA i 2018: ”VEGA er et venligt, varmt og indbydende spillested med alt sit træ og knirkende gulve, og jeg glæder mig til at komme tilbage,” fortæller han og uddyber: ”Jeg kan virkelig godt lide den slags venue med karakter og historie, hvor man kan mærke patinaen af de mange shows der er gået forud i væggene og træet.”

Nils Frahms bagkatalog spænder bredt over soloplader, kollaborationer, soundtracks og koncertfilm. Han har turneret verden rundt flere gange og lancerede i 2021 i samarbejde med sin manager Felix Grimm sit eget pladeselskab, LEITER, som bl.a. udgav en samling af solo-klavermusik fra tolv års arkiver, og senest udgivelsen Music for Animals i 2022.

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

søndag
/
21.04.2024
Elektronisk
Store VEGA

VEGA LAB

Glas i VEGA LAB: Udstilling

22.05.2024
-
26.05.2024
Andre arrangementer
VEGA LAB

Ideal Bar

Will Samson - En immersiv koncert

Koncerten er flyttet fra 05.05.24 til 08.12.24. Allerede købte billetter er gældende til den nye dato.

søndag
/
08.12.2024
Elektronisk
Ideal Bar

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Sene forestillnger

26.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Store VEGA

AXIS MUNDI: Hotel Pro Formas 40-års jubilæumsforestilling - Tidlige forestillnger

27.05.2025
-
03.06.2025
Andre arrangementer
Store VEGA

Oversigt