VEGA

Event kalender

Store VEGA

Dinosaur Jr.

Support: De Må Være Belgiere


mandag03.06.2024
Pris inkl. gebyr360,-

Åbningstider

Dør:
Koncertstart:

VEGA nostalgi- og guitartripper med legenderne i Dinosaur Jr.

For snart to år siden landede sidste studiealbum fra amerikanske Dinosaur Jr ., Sweep It Into Space. Det er den femte plade siden gruppen blev gendannet i 2005, og sangene understreger endnu en gang bandets forkærlighed for støjende og guitardrevet indierock. Den gode melodi er endnu en gang i centrum for et medrivende miks af riffs, energi, beats og længsel.

Gaffa gav skiven fem ud af seks stjerner og roser med på vejen: “16 år inde i gendannelsen har Dinosaur Jr. med Sweep It Into Space lavet deres klart bedste og mest melodiøse album efter deres genforening. Det er, som om bandet har steppet up på sangskrivningen, som på den funky popperle ”Take It Back” og den countryagtige ”I Ran Away”, hvor Kurt Vile træder til og spiller ping-pong med J Mascis over en god gang twin-guitar.”

Sweep It Into Space blev på vanlig vis indspillet i Biquiteen-studiet i Amherst. Bandet benyttede sig kun af en eneste ekstra musiker under indspilningen - førnævnte Kurt Vile. Forsanger J Mascis fortæller med et grin følgende i bandets pressetekst: “Kurt played little lead things, like 12 string one at the beginning of 'I Ran Away.' Then I ended up just mimicking a few things he'd done. I was listening to a lot of Thin Lizzy, so I was trying to get some of that dueling twin lead sound.”

De Må Være Belgiere

De Må Være Belgiere var en del af den oprindelige danske postpunkscene i 1980'erne. I 2018 blev bandet gendannet og har siden udgivet tre markante og kritikerroste albums og givet koncerter på landets spillesteder.

De Må Være Belgiere spiller fængende melodisk og støjende guitardreven postpunk på dansk. Musikken er drevet af en upbeat nerve; stringent, hypnotisk og til tider psykedelisk med inspiration fra bl.a. krautrock, groove-noise og artpunk. Sætlisten til de kommende koncerter består af numre fra de 3 albums samt enkelte klassikere.

I Jyllands-Posten skriver Jacob Wendt Jensen følgende om bandets seneste koncert: "De Må Være Belgiere er bedre end nogensinde. I går var de sidste 6-7 numre det fedeste musik jeg har set på en scene i 3-4 år. Længe leve live-musikken."

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

mandag
/
03.06.2024
Alternativ rock
Store VEGA
Øvrige arrangementer

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur