VEGA

Af Mads Bedstrup - 19. april 2023

Bankende hjerter - udforsk nye toner fra Barselona

Barselona er genfødt. Duoen, med det catalonsk klingende navn, er trådt ud af deres godt to og et halvt års lange musikalske hiatus. Under armen har de to dugfriske singler, der både varsler et band i topform, og som indikerer startskuddet på et nyt kapitel i Barselonas historie.

Gruppens skabelsesberetning er fortællingen om Rasmus Theodor og Rud Aslak, der banker hovederne sammen på Ollerrup Musikefterskole. Efter en skæbnesvanger Roskilde Festival i 2016 løber de hånd i hånd ned ad drømmemilen med den anmelderroste EP, Drengepop (2017) i favnen.

Den tidlige del af diskografien er ungdommelig, solbeskinnet sangria-pop, der med høj sandsynlighed har leveret soundtracket til en fælles solopgang, våde kys eller spontan sang på cykelstien.

I slipstrømmen af EP’erne Drengepop og Sommerkys (2018) landede det dobbelte debutalbum, Hjertebank (2019) og Legebørn (2019). Pladerne cementerede Barselona i det musikalske landskab, og gruppen transcenderede de første udspils drømmende lo-fi pop til fordel for et mere alsidigt lydunivers.

På Barselonas seneste fuldlængde skæring, 1 Dag Er Vi 1 Minde (2020), udviser gruppen gehør for rockens takter – æstetisk og lydmæssigt. Looket er sort-hvidt og grimasserne sammenbidte. Basgangene er mere gritty og sangskrivningen er modnet med lynets hast.

To og en halv gang rundt om solen senere, og Barselona er nu for alvor klar til at indtage publikums hjerter med en forestående Danmarksturné og ny musik i ærmet. Vi er dykket ned i de to nyeste singler og har i samme omgang hevet en skæring frem fra seneste album.

"Lyden af livet"

Med ”Lyden af livet” tager Barselona ladegreb på tilværelsen og skyder gang i næste kapitel af gruppens soniske rejse. Singlen krydser grænsen til et poppet univers og er kulminationen på de seneste to års udvikling og erfaringer. Om singlen fortæller duoen i en pressemeddelelse:

”Lyden Af Livet er en måde for os at sparke døren ind påny til alt det gode her i livet. Den er opløftende og vil frem i verden og er på den måde en ventil for det “undertryk”, som de sidste to års skriveproces har skabt i os”.

”Lyden af livet” er den første af to nye singler fra Barselonas nye retning.

"Real Love"

“Real Love” er det seneste udspil og i samklang med ”Lyden af livet” varsler de seneste takter lyden af Barselona anno 2023. Bassen buldrer tungt og skarpe synthesizere markerer sig med spidse albuer. Singlen er overvejende båret af et maskinelt og velproduceret udtryk. Arrangementet blødes op af strygere og englekor.

"1 Dag Er Vi 1 Minde"

Et sommerhus, en mandolin og seks magiske akkorder. Anekdoten om ”1 Dag Er Vi 1 Minde” har karakter af den mere usædvanlige slags.

Efter flere dages ufrugtbar sangskrivning, er det lyden af en mandolins spinkle toner, der bliver for meget for Rasmus Theodor. Han søger tilflugt i anden ende af huset, men uden mulighed for at undslippe lyden, afbryder Theodor musikken. Han tænder for keyboardet og en sang bliver født. Om tilblivelsen fortæller han:

”Det var virkelig der, at jeg opdagede at så mange timers, nærmest dages uproduktivitet kulminerede der i en eller anden grad, at det bare flød så let og kom så let ud af hænderne på mig”.

”1 Dag Er Vi 1 Minde” er første single fra albummet af samme navn.

Udsolgt

Store VEGA

Barselona

Support: kingtommi

lørdag
/
14.10.2023
Alternativ rock
Store VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur