VEGA

Af Hannah Busk Larsen - 24. maj 2023

Dyk ned i tre numre fra detaljernes dronning Tinashe

Træder du ind i Tinashe s univers, så er du ikke i tvivl om, at der kredses for enhver detalje. Bered dig på at blive fascineret, forført og fanget i en musikalsk sammensmeltning af R&B, hiphop og edgy pop. De stærke melodier, følsomme elektroniske arrangementer og poppede rap-beats til dansefesten tilsættes gennemførte musikvideoer.
Til Pitchfork Magasin fortalte Tinashe:

“What pop means to me is strong melodies, strong performance, strong persona, catchiness, relatability.”

Tinashe vækker en helt basal nysgerrighed på, hvordan en artist kan være ekvilibrist og autentisk inden for så mange kunstneriske afkroge. Udover at være multi-platin certificeret R&B-sangerinde og sangskriver er hun også danser, instruktør, producer og ejer af ejet label Tinashe Music Inc.

I 2019 ophørte hendes samarbejde med RCA Records. Med album udgivelserne Songs For You (2019), 333 (2021) og 333 (Deluxe) (2022) har hun tydeligt manifesteret et stærkt narrativ som selvstændig artist. Hun bryder grænser, dyrker frihed og følger sine musikalske instinkter. Netop dette afspejles tydeligt i albummet 333, hvor hun har taget fuld kontrol og dykker ned i mange forskellige nuancer af sin lyd.

Øjet for detaljerne forudsætter Tinashes succes. Selvom hendes musik stikker i forskellige retninger, så fastholder hun en sammenhæng. Hun følger ethvert udtryk til dørs. Vi dykker ned i tre sider af Tinashe med tre singler fra albummet 333 (Deluxe).

Albummets titelnummer er en dekonstrueret banger. Genrebetegnelserne udhviskes og tracket får lov til at gøre præcis, hvad det vil. Der er ingen fast form og plads til alle lyde og effekter. Nummeret er en sonisk oplevelse. Som lytter kan du lade indtrykkene strømme ind uden at tage stilling eller putte musikken i en bestemt kasse.
”333” emmer af Tinashes egen selvstændighed som musiker, hvor hun føler sig fri til at gentænke popformatet.

”Naturally” er et sjælfuldt R&B track med et stærkt melodisk omkvæd. Sangen reflekterer længselsfuldt over et tidligere kærlighedsforhold med et legende og farligt ønske om en sidste aften sammen. I musikvideoen oplevelses Tinashes store talent for at matche musik, billeder og bevægelse til én samlet kunstnerisk vision. I blodige western og horror-inspirerede scener skildrer hun temaet om at genoplive et forhold.

“Bouncin” er et up-tempo feel-good track til dansegulvet. Med en selvsikker og sensuel vokal bevæger Tinashe sig ubesværet igennem et frisk hyper-pop og synth-baseret beat. Musikvideoen indeholder overlegne dansesekvenser, hvor et stort hold af dansere, inklusiv Tinashe selv, på smukkeste vis sætter gang i festen.

Aflyst

Store VEGA

Tinashe

tirsdag
/
27.06.2023
Pop
Store VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur