VEGA

Af VEGA - 4. april 2019

Er du #Billetblind?

Til kamp mod de digitale billethajer
VEGA står sammen med en lang række danske festivaler, spillesteder, billetudbydere, Kulturministeriet og Forbrugerrådet Tænk bag en ny kampagne, der vil oplyse om, hvordan du sikkert handler koncertbilletter på nettet. Kampagnen #Billetblind guider forbrugerne i farvandet af billethajer og falske billetter, der desværre er et stigende problem i Danmark.

”Billetblind” er en tilstand, mange forbrugere risikerer at komme i, når de køber billetter til koncerter og festivaler – især hvis billetterne er udsolgt. Med stressende nedtællinger og andre udspekulerede trick forvirrer uofficielle billetudbydere og billetbørser forbrugeren til hurtige billetkøb.

Når du køber dine billetter, er der tre enkle råd, som vi anviser, at du altid følger:

De tre billetråd

1. Tjek, at prisen stemmer, og at du ikke betaler overpris
2. Køb kun hos officielle billetudbydere eller arrangører
3. Hvis du er i tvivl, så gå til arrangørens egen side

De store danske billetudbydere, spillesteder og festivaler oplever dagligt, at deres billetter bliver ulovligt udbudt, solgt til overpris, forfalsket eller at der sælges billetter til musikbegivenheder, der slet ikke finder sted. Konsekvensen af billetsnyderiet er, at forbrugerne og musiklivet bliver snydt, for i Danmark er det ulovligt at videresælge billetter til mere end den pris, de er købt for.

Med kampagnen #billetblind vil parterne sammen forsøge at bekæmpe denne eskalerende problematik. Kampagnen skal guide forbrugerne til mere sikre billetkøb og til nemmere at kunne styre uden om det omfangsrige snyd ved salg af koncert- og festivalbilletter.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Det ulovlige billetsalg og snyderiet med salg af billetter til overpris kan sammenlignes med de doping- og matchfixing-problematikker, vi oplever i sports-og idrætslivet. Det nedbryder langsomt tilliden mellem branchen, publikum og udøverne. I sidste ende ødelægger ulovlighederne dét, vi alle sammen elsker - nemlig musikken og de fantastiske oplevelser, musikken giver os.”

Du kan læse mere om, hvordan du køber sikre billetter og undgår at blive billetblind i Forbrugerrådet Tænks guide HER .

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur