VEGA

Af Joséphine Renard - 27. februar 2024

MØ X VEGA TAKEOVER

Træd ind i historien, når overtager VEGA med tre uforglemmelige jubilæumsshows d. 15., 16. og 17. marts.

Få albums har sat så markante aftryk på dansk musikhistorie som MØs legendariske debutalbum, No Mythologies to Follow. Det ikoniske album ikke blot lancerede MØ som en international stjerne, det definerede en æra hvor pop og power forenedes, og skrøbelighed blev til styrke.

Nu kan du være en del af fejringen, når MØ til marts indtager VEGA med tre eksklusive koncerter, udstilling og workshop, desuden vil der være afterparty fredag og lørdag efter koncerterne. Oplev albummet i sin fulde længde, krydret med andre uforglemmelige numre fra den magiske æra.

MØ fortæller om de tre aftener i VEGA:

Jeg er virkelig spændt på at samarbejde med VEGA for at bringe den her udstilling til live. At lave No Mythologies To Follow var sådan et kunstnerisk højdepunkt – entid hvor alle brikkerne faldt på plads på så mange niveauer, og jeg kan slet ikke forstå, at det er 10 år siden! Dette album ændrede mit liv, og jeg glæder mig til at kunne dele noget af den proces med jer alle sammen. Det har været inspirerende at genbesøge det herskelsættende materiale, og jeg håber, at alle, der besøger udstillingen og kommer til koncerterne i VEGA, kan gå derfra med lidt inspiration.”

VEGA er udvalgt som det perfekte venue til dette særlige jubilæum. Fra hendes optræden som en del af VEGAs Udvalgte i 2013 til de legendariske shows i Store VEGA i forbindelse med debutalbummet, har VEGA været en vigtig del af MØs musikalske rejse.

Både fredag og lørdag vil der være afterparty efter koncerterne. Fredag vil Nanna Balslev være dj og lørdag står Mads Axelsen bag pulten.

Vær opmærksom på, at der filmes før, under og efter koncerten med MØ i aften. Hvis du ikke ønsker at være i billedet, så henvend dig til kameracrewet, når du ser dem.

Udstilling i Ideal Bar
Allerede fra du træder ind i VEGAs foyer vil MØs univers udfolde sig. Hun vil indtage VEGAs historiske rammer med en decideret takeover, hvor publikum bliver ført gennem de kreative processer inden for musik, koncerter og visuelt udtryk.

Ideal Bar er forvandlet til en ny version af MØs selvgjorte studio hjemme hos hendes forældre på Fyn, hvor hun udviklede sit debutalbum. Denne nye version af The Bedroom Studio er inspireret af teenageværelset og bygget op af dyner og puder. Centralt i installationen er VEGAs unikke immersive lydsystem, der forvandler de oprindelige indspilninger til en rumlig oplevelse, som man kan lade sig opsluge af og få en unik og intim oplevelse af og med MØ og hendes kunstneriske proces.

Udstillingen i Ideal Bar er gratis og åben for alle i tidsrummet 16.30-18.30 fra fredag d. 15.marts til og med mandag d. 18. marts.

Derudover kan du opleve installationer af en række af MØs videoer udenpå og indeni VEGAs arkitektur samt lade dig inspirere af tidlige kollager skabt af MØ.

Har du lavet din egen MØ fankollage hører vi meget gerne fra dig. Send os din kollage og kom med i den digitale udstilling af MØ X VEGA TAKEOVER.
Send din kollage til mo@vega.dk

Det immersive soundscape er skabt af lyddesigner Emilie G. B. Prahl og avet med MØs originale vokalindspilninger, mixet i Logic Pro. Derefter er der indspillet nogle reallyde som komplementerer atmosfæren. Lyden er fordelt i VEGAs unikke 9.1.6 immersivt PA-system, der er fast installeret i Ideal Bar. Det gøres ved brug af Logic Pro’s Dolby Atmos renderer.

VEGA BEYOND
MØ X VEGA TAKEOVER er en del af VEGA Beyond: Et nyt format på VEGA, der giver publikum adgang til nye oplevelser og musikere adgang til teknologi og mulighed for at eksperimentere og udforske nye måder at iscenesætte deres musik på. Visionen er at skabe et eksperimenterende rum, hvor der er mulighed for at arbejde på tværs af kunstgenrer. VEGA Beyond udvider det klassiske koncertformat og giver fans adgang til unikke oplevelser før og efter koncerterne.

Programchef i VEGA Lene Vive Christiansen fortæller om koncertrækken:

”Da MØ første gang optrådte til VEGAs Udvalgte i 2013, blev jeg overvældet af hendes unikke tilstedeværelse og meget personlige musik og udtryk. Nu 10 år senere, er vi begejstrede for at invitere hende tilbage med et kreativt 'Take Over' af VEGA over flere dage.

Sammen går vi ud over traditionelle koncerter, skaber unikke oplevelser og dybere forbindelser mellem kunstner og fans. Med et nyt perspektiv på VEGA som platform åbner vi døren for kreativ udfoldelse, inspirerende indhold og uforglemmelige øjeblikke.

Et 'Take Over', der ikke kun transformerer koncerter, men skaber en intim forbindelse mellem kunstneren, musikken og fans i nærværende, trygge rammer. 'VEGAs Udvalgte' eksisterer stadigt og leverer fortsat bud på de helt nye artister, der kommer til at sætte deres præg på fremtiden.”

I året op til udgivelsen af No Mythologies to Follow havde MØ etableret sig som et af de mest lovende navne på den internationale musikscene. Hun havde allerede spillet over 100 koncerter i 20 forskellige lande, været feature på Aviciis debutalbum og blevet fremhævet blandt BBC-dj’en Zane Lowes favoritter.

Albummet blev en foreløbig kulmination, da det foruden at rumme hits som ’Pilgrim’ og ’Don’t Wanna Dance’ fik positive anmeldelser i medier som Pitchfork og The Guardian. Herhjemme førte No Mytholgies to Follow blandt andet til fire Danish Music Awards, fire Gaffa Prisen og hovedprisen ved P3 Guld. Året efter kom MØ på lystavlen hos alle musikelskere i verden, da hun var medkomponist og sanger på det globale hit ’Lean On’, der blev alle tiders mest streamede sang på Spotify.


Credit MØ X VEGA udstilling i Ideal Bar:

Lyddesign: Emilie G. B. Prahl
Kurator: Majken Overgaard
Video: Anne Sofie Skaaringde
Fysiske installationerne er skabt i samarbejde med inter.agcy, banner grafisk designer Frederik Galsgaard, inter.agcy.

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur