VEGA

Af Mads Bedstrup - 22. februar 2023

På sporet af en genre. Tre bud på, hvorfor Lowly er lyden af det originale

Hvordan lyder Lowly ? At sætte fingeren på bandets musikalske DNA er en vanskelig manøvre, men man kan måske finde et svar i spørgsmålet om det originale. Lowly lyder som Lowly. Det faretruende ved at beskæftige sig med bandets diskografi er, at chancen for at forsvinde ind i musikkens kerne er en realitet. Universet er drømmende, æterisk og stærkt vanedannende.

Den århusianske indie-kvintet er netop nu album aktuelle med deres fjerde skæring, Keep Up The Good Work. I 2019 landende gruppens andet udspil, anmelder darlingen, Hifalutin, der med sin fragmentariske struktur og mesterlige kompositioner var en værdig efterfølger til Heba, Lowlys debut.

Lowly består af medlemmerne: Nanna Schannong, Soffie Viemose, Kasper Staub, Thomas Lund og Steffen Lundtoft.

Vi har fundet tre sange, der indkredser Lowlys lyd. Nye som gamle.

“Keep Up The Good Work”

Singlen ”Keep Up The Good Work” er en øvelse udi det unikke. Det første, der fylder lytterens øregang, er en sfærisk stemning akkompagneret af tilsendte lydbider fra Lowlys publikum. De små bider er opløftende og opmuntrende erklæringer dannet ud fra tanken om, hvad man ville sige til en ven, et barn, en kær, hvor en betænksom sætning ville gøre gavn.

”Keep Up The Good Work” er første single fra pladen af samme titel.

Lowly - "Keep Up The Good Work"

“Seasons”

Med ”Seasons” cementerer Lowly sig atter som en genrevridende kvintet i det musikalske landskab. I ”Seasons” forenes elektroniske flader med et insisterende trommebeat. To komponenter, der bliver spundet sammen af forsanger, Soffie Viemoses luftige vokal. Beatet har karakter af 90’ernes triphop, men singlen bejler mere i sin helhed til det poppede.

Lowly - "Seasons"

“baglaens”

I ”baglaens” hersker det drømmende og eventyrlige. Nummeret, der er en omskrivning af tekst fra den danske poet, Inger Christensen, er et næsten gådefuldt univers. Singlens hypnotiserende instrumentalisering tryllebinder sin lytter, og man føres længere og længere ind i Lowlys skjul.

”baglaens” er singleforløberen fra gruppens andet album,Hiflatuin (2019).

Lowly - "baglaens"

Få billetter

Store VEGA

Lowly

Special guest: Asbjørn (solo)

lørdag
/
25.03.2023
Alternativ pop
Store VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur