VEGA

Af Mads Bedstrup - 3. maj 2023

Pisk pop-stemningen op med tre nye singler fra Ganger

Dissektion. Mørk-Tro-Pisk. Den opmærksomme læser vil hurtigt kunne afkode, at en sammenhæng mellem de titler, som løber gennem Gangers diskografi, og ordet mørktropisk er nærværende. I fredags landede, Pisk (2023), der indleder det sidste kapitel i gruppens albumtriologi, ”mørktropisk”.

Forinden det nyeste udspil, ligger den ambitiøse og anmelderroste debutplade, Mørk (2019), hvis triumf blev tangeret, omend ikke overgået med Tro (2020), der for alvor bragte den klassiske spekulation ”om den svære to’er” til skamme.

Pisk er en øvelse udi det konceptuelle album, hvor pladens 11 sange tager lytteren med på diskotek, Bowlerhatten, i Nørre Vorupør. Scenen er langt fra udtryk for det tilfældige. For netop lige her, i den nordjyske provins i 1982, finder forsanger og Ganger-kreatør, Thomas Bach Skaarups forældre kærlighedens takter. Forelskelsen danner rammen om Pisk og er inspireret af en brevudveksling mellem Skaarups forældre, som musikeren modtog før farens bortgang.

Musikalsk trækker Pisk i høj grad på lyden fra 70’erne og 80’erne, hvorfor en stor del af numrene er klædt i smooth synthesizer og legesyge basgange. Om lyden af den nye skæring siger Thomas Bach Skaarup følgende i et interview med GAFFA: ”Vi er på Pisk lige dele inspireret af dansk 80’er pop, Chicago house, techno, Giorgio Moroder og klassisk popsangskrivning a la Fleetwood Mac og ABBA.”

Ganger består af Thomas Bach Skaarup, Mille Mejer Djernæs Christensen, Nina Lundberg og Andreas Campbell. Gruppens tidligere korsangerinde, Isabella Dayyani, dyrker nu sin egen solokarrierer, men låner stadig sin stemme til bandets udgivelser – også på Pisk.

Vi har ført pladespillerens pick-up ned på Pisk’ endnu varme riller og giver ekstra opmærksomhed til Gangers tre nye singler.

Velkommen til provinsen.

“Hugo (feat. Dayyani)”

På førstesinglen, ”Hugo”, lukker Ganger op for et hidtil uset pop-domineret univers. Tracket er svøbt i synth-vellyd, trommer, der emmer af fremdrift og en basgang, der kan få selv den mest generte nordjyde til at bryde ud i moderne dans.

Singlens navn er hentet fra virkeligheden og refererer til Thomas Bach Skaarups far, der gik under navnet ”Hugo” i den lokale motorcykelklub.

“Dum Weekend”

Det elektroniske beat galoperer på ”Dum Weekend”. Den tunge synth-bass imiterer både lyden af et svedigt floor og den hovedpine, du vågner med efter en kodylbrandert. Singlen er den perfekte fortolkning af det paradoksale ved tømmermænd. Nedslået og med ondt i taget, drømmer man sig frem til næste weekend.

På ”Dum Weekend” er Ganger i selskab med DAYYANI , der strør sin overbevisende vokal udover singlen.

“Mandariner”

På ”Mandariner” giver Ganger temperaturen et nøk op. Nummeret er skarpskåret pop-erotik, der får pulsen til at stige. Et groovy-beat krydret med saftig vokal og klaver. Hedt og humoristisk. ”Mandariner” er tredje single fra Pisk.

Store VEGA

Ganger

Support: Helena Gao

fredag
/
19.05.2023
Alternativ pop
Store VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur