VEGA

Af Ditte Sig Kramer - 17. maj 2021

Slut med øl i engangsplast i VEGA

VEGA har sagt farvel til mellem en halv og trekvart million engangskrus.

Efter 25 år med servering af fadøl i engangsplastik er vi stolte af at kunne give et mere miljøvenligt alternativ, når vi skænker øl op. Sammen med vores samarbejdspartner Tuborg tager vi et afgørende skridt i retning af at minimere brugen af engangsplastik og introducerer vaskbare krus.

De dage, hvor VEGAs koncertgulve flød med engangsplastikglas efter koncerterne, er nu slut. Fra nu af vil koncertgæster, der besøger VEGA, få serveret øl i genbrugskrus, der afleveres ved baren og bliver vasket op efter brug.

Med kampagnen ’Return To The Bar’ sætter vi sammen med Tuborg nu gang i et nyt, bæredygtigt samarbejde, der sætter nye standarder for at minimere brugen af engangsplast under koncerter og giver gæsterne, der besøger os, en mere tidsvarende og miljørigtig øl-oplevelse. Se filmen her:

Return to the bar -

Et årligt forbrug på mellem en halv og trekvart million ølkrus i engangsplastik er blevet erstattet af langt mindre miljøbelastende og vaskbare krus. I efteråret 2020 gennemførte vi forud for implementeringen en testperiode, hvor engangsplastkrus langsomt blev udfaset og erstattet af nye, vaskbare krus. Forsøgsperioden gik over alt forventning og med positiv respons fra publikum og leverandører, og ved genåbningen af VEGA den 7. maj 2021, blev testen endelig gjort permanent.

Selvom VEGA og livemusikken har været gennem et udfordrende år på grund af covid-19, har det ikke ændret vores grundlæggende ambition om at reducere vores forbrug af engangsplast, da netop engangsplasten har været en af de helt store syndere i vores koncerttilbud.

Vi er beriget af at kunne holde koncerter i et efterhånden gammelt hus, der er bygget i slidstærke materialer, men vi har de senere år haft et stærkt ønske om at komme af med den enorme mænge engangsplast, vi hver aften stod tilbage med. Vi er ekstremt glade for at kunne genåbne VEGA med dette stærke initiativ, hvor vi for alvor får sat skub i at nedbringe vores brug af engangsplast.

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur