VEGA

Af Katja Zarghom - 27. februar 2024

Tre rå rocksingler fra rocktrioen The Entrepreneurs

I denne feature dykker vi ned i 3 udvalgte singler fra det danske rockband The Entrepreneurs.

Trioen består af sanger og guitarist Mathias Bertelsen, Anders Hvass som bassist og trommeslager samt producer Jonas Wetterslev. Bandets lyd er rå, energisk og eksperimentel. Støjende guitar, tung bas og intense trommer indkapsler bandets dynamiske univers. Deres tekster er ofte samfundskritiske og centrerer sig omkring temaer som eksistentialisme og personlige kampe.

The Entrepreneurs har skabt et splinternyt album, Sky Fever, som udkommer den 26. april 2024– ca. en måned før deres koncert i Lille VEGA, hvor de d. 24. maj vil kaste sitrende rock-splinter ud til publikum. Som deres soniske rejse har vist hidtil tyder alt på, at de endnu engang vil være deres entreprenante navn værdigt med deres innovative og kreative tilgang til musik. Før vi berører deres nyeste single, starter vi dog med en lun tur ned ad solrige memory lane...

Bandet udkom i 2015 med den nostalgiske debutsingle ”Brutal Summer”. En eksplosion af sprød falsetvokal, elektrisk guitar og buldrende basguitar, der slår intense postrock-rødder i højfrekvensjorden. Hitsinglen er stadig, her 9 år senere, et kæmpe hit med over en kvart million streams på spotify, og det er helt forståeligt, for hvem har ikke lyst til at mærke nostalgiens søde rus strømme gennem kroppen?

Man skal huske at vande sine soniske stilke og netop dette gjorde The Entrepreneurs, da de lagde frøet ”Friends” som en af deres singler på EP’en Tourism fra 2022. Singlen har en råstyrke over sig og fungerer som et vidunderligt rytmisk nummer, der omfavnes af de tre rockentreprenørers intense og æstetetiske støjrock.

Deres single “Search for No One” blev udgivet d. 2. februar i år, og er dermed The Entrepreneurs’ seneste skud på rockstammen. Singlen er en fantastisk kombination af det eksplosivt punkede og melankolske melodier. Det er meget typisk bandet at blande rockens subgenrer, så det blæser vidt omkring med grunge-og punk blade og efterlader lytteren blown away. Gå derfor ikke glip af deres nye single live i Lille VEGA til foråret.

Lille VEGA

The Entrepreneurs + Special Guest: Lau IV

Special Guest: Lau IV

fredag
/
24.05.2024
Alternativ rock
Lille VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur