VEGA

Af Matilde Eg - 25. januar 2023

Varm dig på tre flammende indiepop-skæringer fra Whitney

Den amerikanske folk-pop gruppe er med Julien Ehrlichs unikke falset og Max Kakaceks bemærkelsesværdige guitarriffs i front blevet populære over hele verden. Gennem et mix af bluegrass og soul sætter de ord på aspekter af livet, alle kan relatere til: Breakups, ensomhed, lockdown, venskaber og familie.

Musikkens balance af varme og melankoli manifesterer sig i gruppens navn – Whitney. Gruppen har fortalt magasinet These Days, at Whitney er billedet på en gammel mand, der bor alene og bruger sin tid på at reflektere og sørge, men alligevel smiler dagen lang. Den perfekte beskrivelse af den følelse, man får, når Whitney bliver sat på.

Sidst Whitney besøgte Store VEGA, beskrev Soundvenue gruppen som ”typerne, man gerne vil være venner med” og ”et af verdens rareste bands” og gav i øvrigt 5 ud af 6 stjerner. Der går heldigvis ikke ret længe, før verdens rareste band vender tilbage til Store VEGA den 18. februar 2023.

Nyd tre højdepunkter fra Whitneys discografi lige her!

"No Woman"

Vinteren 2014-2015 var brutal i Chicago, hvor Julien Ehrlich og Max Kakacek kommer fra. Temperaturen satte kulderekorder, og de oplevede begge tragedier i deres privatliv. Det var i denne periode, de skrev ”No Woman”, som er gruppens mest kendte nummer til dato. Sangen er en drømmeflugt væk fra vinterens grå kulde: ”I left drinking on a city train to spend some time on the road”.

”No Woman” var åbningsnummer på debutalbummet Light Upon the Lake.

"Valleys (my love)"

At sætte ”Valleys (my love)” på er som at trække en uldsweater ned over hovedet. Varmt, behageligt, trygt, velkendt. Nummeret afspejler den nostalgiske 70’er lyd, der kendetegner Whitneys andet album Forever turned around.

Til ordene ”I feel like I’m holding on to a place in your heart that’s long done” følger vi i musikvideoen en lastbilchauffør på sin tur gennem landet. Whitney kan bare ikke få nok af de ældre, lidt melankolske mænd, og det fungerer!

"REAL LOVE"

I 2022 udkom deres seneste album SPARK – en ny og mere poppet udgave af gruppens musik. Albummet blev skrevet i 2020, hvor Julien Ehrlich og Max Kakacek var i karantæne sammen, og det blev, efter eget udsagn, til på et tidspunkt mellem midnat og morgengry.

”REAL LOVE” er dog skrevet, da gruppen lige var kommet tilbage til Chicago, og de var lige dele spændte og nervøse for at feste med alle vennerne igen.

Få billetter

Store VEGA

Whitney

Support: Uwade

lørdag
/
18.02.2023
Alternativ pop
Store VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur