VEGA

Event kalender

Store VEGA

Arooj Aftab


tirsdag12.11.2024
Pris inkl. gebyr360,-

Åbningstider

Dør:
Koncertstart:

Arooj Aftab gæster VEGA med nyt album

Med en kompromisløs fusion af jazz, kompositionsmusik, hindustani (klassisk indisk musik) og ghazal (Indiens og Pakistans svar på blues) har Arooj Aftab det seneste årti skabt sig et internationalt navn og som den første pakistaner vundet en Grammy (for sangen "Mohabbat" i 2022).

Hendes musik bygger bro mellem gamle lokale traditioner og moderne sangskrivning og skaber et rum, hvor fortid og nutid ubesværet sameksisterer og starter nye musikalske samtaler. Og snart åbner hun et nyt kapitel i sin karriere, når hun den 31. maj udsender sit fjerde soloalbum
Night Reign.

Et album som The Guardian beskriver som ”mesmerising” og Pitchfork kalder ”boundary-breaking” og hvis første single ”Raat Ki Rani” allerede er landet d. 18. april. ”Natten er min største inspirationskilde”, udtaler hun om albummet. I nattens rolige øjeblikke er der plads til både heling, begær, ly og kærlighed. Mørket løsner hæmningerne og inviterer til nye måder at leve på, og natten giver plads til leg og undersøgelse.” Det samme gør Arooj Aftabs stemme, hvis rækkevidde og intensitet komplimenterer solnedgangen.

Albummet indeholder både nye kollaboration fra navne som Cautious Clay, Moor Mother og Chocolate Genius, såvel som fra gamle venner i form af Petros Klampanis og Maeve Gilchrist.

Night Reign afviger tydeligt fra tradition og genopfindelse af forfædrenes musik. Det er en refleksion af Aftabs 15 år i New York City og hendes ublu forpligtelse til at forblive tro mod sig selv. Med åbenhed, ærlighed og snilde lader Aftab os komme endnu tættere på. Det er et skridt væk fra – men stadig med bevidstheden om – den sorg og det tab, der inspirerede hende til sit Grammyvindende album Vulture Prince (Verve/New Amsterdam, 2021). På Night Reign indtager hun en rolle som besynger af hverdagens muligheder, stilheden og livsændrende kærlighed.

Varm op til koncerten her

Relaterede begivenheder

tirsdag
/
12.11.2024
Folk/Country
Store VEGA
Øvrige arrangementer

Ideal Bar

Lis Wessberg: Yellow Map - En immersiv koncert

onsdag
/
04.09.2024
Jazz
Ideal Bar
Udsolgt

Store VEGA

Branco

Branco VS. Branco

fredag
/
13.09.2024
Hiphop
Store VEGA
Venteliste

Store VEGA

The The - Ekstrakoncert

lørdag
/
14.09.2024
Alternativ rock
Store VEGA
Venteliste

Lille VEGA

Paris Paloma

søndag
/
15.09.2024
Singer/songwriter
Lille VEGA
Få billetter

Lille VEGA

Megan Moroney

Georgia Girl Tour

Support: Weston Loney

tirsdag
/
17.09.2024
Folk/Country
Lille VEGA

Vil du være den første vi giver besked når vi kommer noget nyt i kalenderen?

Prøv vores ugentlige nyhedsbrev spækket med fede koncerter og musikkultur