VEGA Beyond

_
/

VEGA LAB

VEGA LAB - Et eksperimenterende udstillingsrum for livescenen

Med et dedikeret rum giver VEGA LAB publikum adgang til nye oplevelser, samt artister adgang til teknologien og muligheden for at eksperimentere og afsøge nye måder at komponere, udstille og præsentere deres værker.

Ambitionen for VEGA LAB er, at platformen og det fysiske VEGA LAB-rum arbejder sideløbende med VEGAs almindelige koncertprogram, men også i synergi, hvor turnerende artister inviteres ind til at eksperimentere.

“Med VEGA LAB bliver der skabt plads til at udvide grænser og et udviklingsrum, der konstant kigger fremad. Visionen er at favne de artister, der arbejder ved siden af og udenfor den gængse turnécirkel samt muligheden for i stærkere grad at arbejde på tværs af kunstgenrer. ”

- Lene Vive Christiansen, Program- og udviklingschef, VEGA

VEGA LAB undersøger grænserne mellem tech-, lyd- og video-formater i jagten på værker, der udvider og udvikler koncertoplevelsen og sfæren omkring livemusikken

VEGA LAB arbejder med immersive oplevelser. Lokalets 360 graders opsætning både i lyd og billede gør, at publikum kan bevæge sig rundt i rummet og få en aktiv, selvvalgt oplevelse alt efter, hvor de bevæger sig hen.

Rummet, der skabes på ny fra udstilling til udstilling alt efter hvem der eksperimenterer, giver mulighed for realtidsgenereret video og lyd. Værkerne kan ændre sig alt efter, hvordan publikum interagerer med fysiske rekvisitter, bevæger sig i rummet eller endda handler på deres sociale medie-kanaler. Muligheder og aktiviteterne er forskellige fra udstilling til udstilling, fra værk til værk, fra kunstner til kunstner og ikke mindst fra publikum til publikum.